Decibel
outdoor
the weekend
18 / 19 / 20.8.2017
play
aftermovie
#db17
 • sec00
 • /

 • min00
 • /

 • hours00
 • /

 • days00

news

General info

Datum: vrijdag 18 t/m maandag 21 augustus 2017
Locatie: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Leeftijd: 18+ (ID verplicht)
Hashtag: #DB17WKND

Camping info
Nieuw dit jaar een groot weekend terrein
Er zijn dit jaar wederom wat wijzingen die het Decibel weekend nog vetter maken! Op het bestaande Beekse Bergen vakantiepark is een hoop extra kampeerruimte gecreëerd tussen de bomen, waardoor alle Decibel weekenders dichter bij elkaar staan en de camping nog gezelliger wordt! Bovendien zijn de WKND Partyground, de Fun Plaza, Central Plaza en Hangout Plaza allemaal bij elkaar gecentreerd. Ook de mensen die op groepsvelden staan of in vaste accommodaties verblijven zitten nu weer dichter bij alle activiteiten.

Tijden
Het Decibel weekend opent om 13.00 uur en vanaf dan is iedereen van harte welkom! We raden je af om eerder te komen, want dat zorgt alleen maar voor onnodige opstoppingen. Op maandag 21 augustus om 12.00 uur zit het Decibel weekend er helaas weer op.

Check-in
Dit jaar staan alle Decibel weekenders op een park. Daarom zijn er dit jaar drie ingangen en verschillende incheck procedures. Lees de informatie in je e-mail bevestiging goed door. Deze krijg je vlak voor het evenement toegestuurd. Hieronder vind je ook alle basis informatie terug die je als Decibel weekender moet weten.

Entrees
Er zijn dit jaar 3 ingangen tijdens het Decibel weekend. Voor bezoekers die een vaste accommodatie of groepskampeerplek geboekt hebben zijn dit jaar twee ingangen. In je reserveringsbevestiging komt te staan via welke route en ingang jij naar binnen kunt. Bezoekers die in het bezit zijn van een eenpersoons kampeerticket gaan naar binnen via ‘Camping entrance South’. Op vrijdag is de entree geopend van 13.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag kun je weer inchecken vanaf 08.00 uur. 

Park Entrance North
Deze ingang is de enige ingang waar auto’s toegang tot het park hebben. Dit geldt voor de volgende accommodaties: de Jungalow types Giraffe en Zebra, de Groepsjungalows, de Big Five Safaritenten, de Blokhutten, enkele Comfort tenten en alle bezoekers die een kampeerplek voor camper/caravan/vouwwagen geboekt hebben. Deze ingang staat ook vermeld in hun boekingsbevestiging.

Voor de auto is een parkeerkaart nodig die bij de boeking is meegestuurd, deze wordt voor de ingang gescand. Komt jullie groep mee nog een extra auto, dan kan je een parkeerkaart hiervoor ter plaatse bijkopen.

Voor de auto het park op mag rijden volgt een security check. Lees daarom goed de do’s & don’ts door over wat je wel en niet mag meenemen tijdens een weekend Decibel. Verder worden je papieren gecheckt en je Decibel weekend tickets gescand waarna alle inzittenden hun weekend polsbandjes krijgen. Hierna ben je good-to-go en kun je naar je plek toe! Indien je nog een sleutel op moet halen staat bij de ingang aangegeven waar je dit kunt doen.

Park Entrance West
Deze ingang is nieuw en is voor alle overige vaste accommodaties, te weten: Jungalow Luipaard en Luipaard plus, enkele Comfort en Comfort plus tenten, Chalets, Stacaravans en alle overige Safaritenten. Tevens gaan alle groepskampeerders die een plek van max. twaalf personen hebben geboekt hier naar binnen.

Voor de auto heb je een parkeerkaart ‘Weekend West’ nodig. Hiermee kan je direct voor de ingang parkeren. Bij de ingang is een check-in balie waar je sleutels kan ophalen indien dit nodig is voor jouw accommodatie. Daarna kun je op vertoon van je reserveringsbevestiging en Decibel weekend tickets door de entree naar binnen waar je de weekend polsbandjes ontvangt. Ook hier volgt uiteraard een security check om de veiligheid van jou en alle andere weekenders te garanderen. Alle accommodaties en groepsvelden liggen op loopafstand.

Camping Entrance South
Deze ingang is voor alle reguliere eenpersoons kampeerders. De auto kun je op één van de parkeervelden aan de zuidzijde parkeren. Houd hiervoor je parkeerticket gereed die je vooraf al kunt aanschaffen in de b2s ticketshop. De speciale Decibel pendelbus stopt hier overigens ook.

Daarna volg je de borden en kun je via de ingang naar binnen lopen, waar je Decibel weekend ticket en spullen gecontroleerd worden en ontvang je gelijk een weekend polsbandje. Vervolgens krijg je een plekje toegewezen door de aanwezige stewards. Volg hun aanwijzingen goed op om alles soepel te laten verlopen.

Houd er rekening mee dat de loopafstand vanaf de auto richting de entree dit jaar verder is. Wel zijn de looppaden verhard, dus we raden je aan een bolderkar o.i.d. mee te nemen indien je veel zware spullen hebt. Alle toegangspoortjes zijn een meter breed, zodat je er goed doorkan.

Weekendbandje
Iedere Decibel weekender krijgt een speciaal polsbandje waarmee je het hele weekend overal toegang tot hebt. Je kan tevens de Camping op- en af wanneer je dat zou willen. Alle vaste accommodaties zijn in een afgesloten gedeelte en deze delen van het park zijn voor andere Decibel bezoekers alleen toegankelijk tussen 08.00 en 20.00 uur.

Check-out
Het Decibel weekend is tot en met maandagochtend 21 augustus 12.00 uur. Vaste accommodaties dienen al om 11:00 uur leeg te zijn en alle kampeerplaatsen dienen om 12.00 uur leeg te zijn. Zorg dat je op tijd het park verlaat en al je spullen meeneemt.

VIP
De gelukkigen die een weekend VIP ticket voor Decibel outdoor – the weekend weten te bemachtigen, hebben een aantal voordelen ten opzichte van een normaal entreebewijs:
– Fast lane naar het festival
– Gratis kluisje per twee personen op camping of festival
– Decibel weekend gadget
– Toegang tot de VIP-decks bij de camping, Decibel mainstage & Pussy lounge

Faciliteiten & activiteiten op het park
Er zijn een hoop faciliteiten aanwezig op het terrein om je Decibel weekend beleving nog vetter te maken en ook dit jaar kun je een hoop extra’s verwachten. Op de camping zijn allerlei faciliteiten en activiteiten te vinden, waarvan veel ook 24 uur per dag open is, zoals het 24-uurs café, de bioscoop en de gamehal. Maar je kunt jezelf ook vermaken in op het Fun Plaza en je vrienden uitdagen in de speciale Decibel escape room! Daarnaast vind je op het Central Plaza een uitgebreid foodcourt, camping winkel, merchandise stand, lockers, infobalie en een stand waar je terecht kunt om je mobiele telefoon op te laden.

Fast lane
Bij entree Zuid van het festivalterrein is er een speciale weekend fast lane voor de weekend bezoekers. Deze ingang zorgt er voor dat je op zaterdag sneller op het festival terrein bent en minder lang in de rij hoeft te staan bij de entree.

Munten & pinnen
Tijdens Decibel outdoor reken je bijna alles af met munten. Munten zijn vanaf vrijdagmiddag al te koop. Deze munten zijn het gehele weekend geldig.

Camping store
Wat vergeten of geen zin in gesjouw met je spullen? Dan is er de Decibel Camping store! Hier kun je echt van alles inslaan dat je nodig hebt tijdens je Decibel weekend, zoals tenten, luchtbedden, slaapzakken, kussens, stoeltjes, etc! Je kan het zo gek niet bedenken. Het uitgebreide assortiment zullen we zo snel mogelijk aanvullen op onze website. De camping store is 24 uur per dag open.

Stroom
Heb je een groepskampeerplek geboekt, dan heb je de luxe dat je een eigen stroompunt bij je plek hebt (10 ampère, 2300 W). Let op: voor dit soort aansluiting heb je een CEE-stekkeraansluiting nodig. Alle overige kampeerders hebben helaas geen stroomvoorzieningen omdat het huidige netwerk voor duizenden kampeerders niet toereikend is. Maar geen nood, er zijn mobiele acculaders verkrijgbaar op het Central Plaza om je mobieltje op te laden en bij de diverse badhuizen is stroom beschikbaar om je stijltang, föhn of scheerapparaat te gebruiken.

Gevonden voorwerpen
Mocht je gevonden voorwerpen vinden op het park, dan kun je deze inleveren bij de infostand. Dit werkt ook andersom, mocht je wat kwijt zijn, dan kun je hier informeren of het gevonden is.

TIP: zet je naam op je spullen. Als je dan iets kwijt raakt, is het gemakkelijker te traceren.

Do’’s & Don’’ts
Met duizenden mede Decibel gangers een heel weekend lang verblijven op een park is natuurlijk hartstikke gezellig, maar daarom zijn er helaas ook een paar regels waar we vragen je aan te houden. Dit zodat iedereen een geslaagd weekend heeft en maximaal van Decibel kan genieten! Niet alleen nu, maar ook de jaren erna. Neem de volgende do’s & don’ts daarom goed door en bekijk ook even welke spullen je tijdens het Decibel weekend beter thuis kunt laten.

–       Auto
Bij sommige accommodaties is een auto toegestaan, die vooraf door een security controle gaat. Tussen 23.00 uur en 07.00 uur is het verboden om te rijden. Indien je het park tussendoor verlaat, dien je de auto bij terugkomst bij de receptie te parkeren, deze kun je dan bij vertrek weer ophalen om je spullen in te laden. De overige bezoekers parkeren hun auto op de daarvoor bestemde parkeerterreinen. Het is niet toegestaan hier te overnachten.

–       Controles
Net als afgelopen jaren wordt er streng gecontroleerd aan de ingang. Dit doen we voor jouw eigen veiligheid en er zijn enkele huisregels waar we iedereen vragen zich aan te houden om samen een top weekend te kunnen beleven. Er zijn drie speciale camping entrees ingericht waar iedereen gefouilleerd en gecheckt wordt. De poortjes zijn een meter breed, zodat karretjes e.d. er doorheen kunnen. Houd ook alvast je tickets gereed bij de ingang!

–       Eten & drinken
Tijdens het Decibel weekend zijn er voldoende plekken waar je eten en drinken kan kopen. Maar je kunt uiteraard ook eigen eten en drinken meenemen. Je mag maximaal 1,5 liter zwak alcoholisch (onder de 15%) per persoon meenemen. Hou er rekening mee dat alles in gesealde plastic flessen en/of blikjes moet zitten. Glazen flessen en sterke drank zijn niet toegestaan. Hier zal bij de ingangen op gecontroleerd worden.

–       Zero tolerance
b2s conformeert zich aan het lokale beleid van de politie in Hilvarenbeek. Dit is ‘zero tolerance’. Dit betekent dat geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) is toegestaan. Wiet of hasj mag dus ook niet mee naar binnen. Er wordt zorgvuldig gefouilleerd onder toezicht van de politie. Bij het meebrengen van verboden middelen wordt de toegang tot het evenement ontzegd en riskeer je een boete of taakstraf.

–       Je kampeerplek kiezen
Als je een los kampeerticket hebt ga je naar binnen via Camping Entrance South. Volg zodra je het park oploopt de aanwijzingen van het personeel goed op. De stewards zullen een kampeerplek toewijzen voor jou en je vrienden. Heb je vrienden die later aansluiten bij de groep, zorg dan dat je hun tentje alvast meeneemt. Heb je een groepskampeerplek geboekt dan ontvang je een bevestiging met gereserveerd veldnummer.

–       Meubilair
Het is natuurlijk super leuk om samen met je vrienden een heel kamp op te zetten, maar let op dat je niet je complete inboedel meeneemt. Dus laat je bankstel of koelkast thuis en beperk je tot een standaard kampeer uitrusting die meer dan voldoet voor een weekend feest. Uiteraard is een partytent toegestaan, maar denk wel een beetje aan de ruimte. Je buren en mede Decibel weekenders willen ook nog een beetje plek!

–       Muziek
Het meenemen van een kleine portable speaker mag, mits deze slechts enkele meters van hun bron hoorbaar is. Denk hierbij aan een draagbare radio/cd/mp3-speler op accu. Complete installaties zijn niet toegestaan. Het is natuurlijk een weekend vol feest, maar denk tijdens de nachtelijke uren ook aan je omwonenden en je buren die wel willen slapen.

–       Afval
Je verblijft enkele dagen op een netjes en goed onderhouden park. Respecteer de natuur en gooi afval netjes in de daarvoor bestemde bakken. Wanneer je het park of de camping verlaat, dien je al je persoonlijke bezittingen mee te nemen. Het is niet toegestaan om je oude tent of andere spullen achter te laten als oud vuil. Wees netjes en ruim je afval op. Vergeet niet om zelf vuilniszakken mee te nemen.

–       Campers, caravans en vouwwagens
Deze zijn enkel toegestaan op de grote acht-persoons kampeerplekken. Deze plekken moeten vooraf geboekt zijn via de Decibel travel website en hebben een speciale bevestiging die getoond moet worden aan de ingang: Park Entrance North. Het is niet toegestaan om elders je mobiele slaapplek te stallen. Het is tevens verboden om op de parkeerplaats te overnachten.

–       BBQ
BBQ-en met je vrienden hoort natuurlijk bij een weekend kamperen! Het meenemen van een kleine wegwerp BBQ (max. 40×40 cm.) is prima. Om de brandveiligheid te garanderen zijn grotere bbq’s, kooktoestellen en gasflesjes (boven de 190 gram) helaas niet toegestaan door de brandweer. We hopen jullie begrip hiervoor.

–       Open Vuur
Ook al is een kampvuur met je vrienden heel gezellig, open vuur is niet toegestaan door de brandweer.

–       Stroom
Alleen de vaste accommodaties en groepskampeerplekken zijn voorzien van een stroomaansluiting. Eigen aggregaten meenemen is verboden. Als je een reguliere weekend kampeerder bent, laat je elektrische apparaten dan thuis. Ook aan haspels, stekkerdozen en verlengkabels heb je hier helaas niets. In alle sanitaire gebouwen zijn stopcontacten aanwezig voor het gebruik van je scheerapparaat, föhn, stijltang of krultang. Voor het opladen van je mobiele telefoon kun je terecht bij het mobiel oplaadpunt.

–       Huisdieren
Huisdieren zijn helaas niet welkom. Dus vraag je ouders, oma & opa of buren om op je huisgenootjes
te passen wanneer jij weg bent.

–          Check-Out
Het Decibel weekend is tot en met maandagochtend 21 augustus 12.00 uur. Vaste accommodaties dienen al om 10:00 uur leeg te zijn en groepskampeerplaatsen dienen om 11.00 uur leeg te zijn. Zorg dat je op tijd het park verlaat en al je spullen meeneemt.

Dit mag je meenemen naar de camping

 • Partytent
 • Campingstoelen & tafels
 • Koel-, piepschuimboxen en kleine camping koelkastjes (max. 80×80 cm.)
 • Party attributen en (landen)vlaggen
 • Kleine portable speakers op accu
 • Wegwerp BBQ’s (40×40 cm.) en kleine gasflesjes (max. 190 gram)
 • Eten & drinken (in blik, plastic of karton, alcohol tot een max van 1.5L of sixpack p.p.) 
 • Deodorant en haarlak spuitbussen
 • Föhn, stijltang, krultang, elektrische tandenborstel en scheerapparaat

Dit kan je beter thuislaten, anders moeten we het in beslag nemen:

 • Aggregaten, generatoren, verlengkabels, haspels etc.
 • Grote BBQ’s en gasflesjes boven de 190 gram
 • Koelkasten, diepvriezers, tosti-ijzers of andere elektrische apparaten 
 • Bankstellen (en ander groot materieel)
 • Grote speakers of muziekinstallaties 
 • Sterke drank boven 15% alcohol 
 • Glazen flessen
 • Vuurwerk
 • Scherpe messen en ander gereedschap 
 • Brommers/scooters, quads en alle andere gemotoriseerde voertuigen
 • Drugs of andere verdovende- of geestverruimende middelen
 • Droog ijs, (lach)gaspatronen
 • Graffiti, spray cans, verf, etc.
 • Kleding die als uitdagend of provocerend kan overkomen
 • Geen kleding, sjaals of vlaggen van voetbalclubs
 • Stickers, flyers of andere promotiematerialen 

Overige info

Servicenummer
Indien je tijdens het weekend EHBO of security ondersteuning nodig hebt kun je bellen naar 088-9000380. Ook kun je hier naar toe bellen met belangrijke vragen of klachten. Zet dit nummer alvast in je telefoon, zodat je deze niet meer hoeft op te zoeken.

Vragen of het Decibel weekend
Voor vragen over je boekingen van vaste accommodaties en groepsplekken kun je contact opnemen met Libéma via info@libemafunfactory.nl. Vergeet niet je reserveringsnummer bij de hand te houden. Voor overige vragen kun je mailen naar info@b2s.nl.

Read More