News / 18-09-2019

back2school gaat back 2 basics!

Traditiegetrouw maken we ieder jaar op Kerstavond een trip down memory lane tijdens ‘the godmother of all classics’ back2school in de Maassilo. Echter dit jaar, het jaar waarin house haar 30 jarig jubileum in Rotterdam viert, eren we tijdens deze back 2 basics editie de locaties die we aan kunnen wijzen als de bakermat van de Hardcore; Parkzicht en de Energiehal.

Wie namelijk denkt aan house en gabber, denkt meteen aan Rotterdam. De stad waar het allemaal begon en waar iconische locaties als de Energiehal en Parkzicht hun hoogtijdagen vierden. Deze locaties worden door de ravers van toen vooral omschreven als legendarisch. Grote Hardcore feesten, duizenden gabbers en een ongekend gevoel van saamhorigheid. Deze gigantische feesten zette Rotterdam op de kaart van de internationale house scene. Na gabber is er geen subcultuur meer geweest die zó groot was. Dit geeft wel aan wat voor impact deze tijd heeft gehad.

Op Kerstavond blikken we terug naar deze goede oude tijd en brengen we een ode aan de legends van toen. Een testimonial van B2S aan de early days, samen met andere liefhebbers van de jaren ’90 sound. Bereid je voor op het beste van Oldschool & Early Rave.

Line-up:
Energiehal area
Panic
Neophyte
The Stunned Guys
Distortion
Vince
Darkraver
Ruffneck
Yves
Hosted by Alee

Parkzicht area
Rob
Stanton
Ricky Da Dragon
Lars
Gizmo
Ludie
Hosted by Joe

Tickets voor back2school – back 2 basic edition zijn vanaf woensdag 2 oktober om 20.00 uur verkrijgbaar via deze website. Meld jezelf aan voor het officiële Facebook-event om op de hoogte te blijven van alle updates rondom back2school.

Share:
back2school

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo