News / 07-08-2017

Decibel outdoor 2017 – the weekend – latest info

Niet één, niet twee, maar drie dagen Decibel! Tijdens Decibel outdoor – the weekend geniet je samen met duizenden andere die-hards, naast het festival op zaterdag, van de Friday kick-off-, Saturday night- en Sunday closing party. Naast al dit gefeest, zijn er ook allerlei andere activiteiten die je tijdens het weekend kunt doen. Eén ding is zeker, je zult je geen moment vervelend! Voordat je naar de Beekse Bergen afreist voor een weekend vol feest, zijn er nog wel een aantal praktische zaken die handig zijn om vooraf te weten. Deze belangrijke informatie lees je hieronder en op www.decibeloutdoor.com. Hier kun je o.a. terugvinden wat je wel en niet mee mag nemen tijdens het weekend.

Tickets
De laatste tickets voor Decibel outdoor – the weekend zijn verkrijgbaar via de b2s ticketshop. Kijk uit met het kopen van tickets via malafide handelaren, alle tickets worden op echtheid gescand en het zou zonde zijn als je alsnog aan de ingang teleurgesteld wordt.

Time table
De Decibel outdoor time table kun je exclusief vinden via Woov. De time table komt woensdag ook nog online op deze website.

Plattegrond
Benieuwd hoe het campingterrein er dit jaar uitziet? Je kunt hier de plattegrond van het weekend downloaden!

Check-in
Dit jaar staan alle Decibel weekenders op een park. Daarom zijn er dit jaar drie ingangen en verschillende incheck procedures. Lees de informatie in je e-mail bevestiging goed door. Deze krijg je vlak voor het evenement toegestuurd. Hiernaast kun je alle benodigde info vinden op de website.

Park ingangen
Er zijn dit jaar drie ingangen tijdens het Decibel weekend. Voor bezoekers die een vaste accommodatie of groepskampeerplek geboekt hebben zijn dit jaar twee ingangen. In je reserveringsbevestiging komt te staan via welke route en ingang jij naar binnen kunt.

Bezoekers die in het bezit zijn van een eenpersoons kampeerticket gaan naar binnen via ‘Camping entrance South’. Op vrijdag is de entree geopend van 13.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag kun je weer inchecken vanaf 08.00 uur.

Park Entrance North
Deze ingang is de enige ingang waar auto’s toegang tot het park hebben. Dit geldt voor de volgende accommodaties: de Jungalow types Giraffe en Zebra, de Groepsjungalows, de Big Five Safaritenten, de Blokhutten, enkele Comfort tenten (Antilope/Arend) en alle bezoekers die een kampeerplek voor camper/caravan/vouwwagen geboekt hebben. Deze ingang staat ook vermeld in hun travel boekingsbevestiging.

Bij je boeking zitten twee parkeerkaarten, deze worden voor de ingang gescand. Komt jullie groep mee nog een extra auto, dan kan je een parkeerkaart hiervoor ter plaatse bijkopen.

Voor de auto het park op mag rijden volgt een security check. Lees daarom goed de do’s & don’ts door over wat je wel en niet mag meenemen tijdens een weekend Decibel. Verder worden je papieren gecheckt en je Decibel weekend tickets gescand waarna alle inzittenden hun weekend polsbandjes krijgen. Hierna ben je good-to-go en kun je naar je plek toe! Indien je nog een sleutel op moet halen kan dit bij de receptie.

Park Entrance East
Deze ingang is nieuw en is voor alle overige vaste accommodaties, te weten: Jungalow Luipaard en Luipaard plus, enkele Comfort en Comfort plus tenten (Panter/Toekan), Chalets, Stacaravans en alle overige Safaritenten. Tevens gaan alle groepskampeerders die een plek van max. twaalf personen hebben geboekt hier naar binnen.

Voor de auto heb je een parkeerkaart ‘Weekend East’ nodig. Hiermee kan je direct voor de ingang parkeren. Na binnenkomst kan je de sleutels van jouw accommodatie ophalen bij het infopunt indien dit nodig is. Daarna kun je op vertoon van je reserveringsbevestiging en Decibel weekend tickets door de entree naar binnen waar je de weekend polsbandjes ontvangt. Ook hier volgt uiteraard een security check om de veiligheid van jou en alle andere weekenders te garanderen. Alle accommodaties en groepsvelden liggen op loopafstand.

Camping Entrance South
Deze ingang is voor alle reguliere eenpersoons kampeerders. De auto kun je op één van de parkeervelden aan de zuidzijde parkeren. Houd hiervoor je parkeerticket gereed die je vooraf al kunt aanschaffen in de b2s ticketshop. De speciale Decibel pendelbus vanaf het centraal station in Tilburg stopt hier overigens ook.

Daarna volg je de voetgangersborden en kun je via de ingang naar binnen lopen, waar je Decibel weekend ticket en spullen gecontroleerd worden en ontvang je gelijk een weekend polsbandje. Vervolgens krijg je een plekje toegewezen door de aanwezige stewards. Volg hun aanwijzingen goed op om alles soepel te laten verlopen.

Houd er rekening mee dat de loopafstand vanaf de auto richting de entree dit jaar groter is. Wel zijn de looppaden verhard, dus we raden je aan een bolderkar o.i.d. mee te nemen indien je veel zware spullen hebt. Alle toegangspoortjes zijn een meter breed, zodat je er goed doorheen kan.

Route
Park Entrance North
Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

Park Entrance East
Veldbraken 3, Biest-Houtakker

Camping Entrance South
Kommerstraat 1, Hilvarenbeek

Tevens staat Beekse Bergen aangegeven vanaf de snelweg. Daarna volg je de borden ‘Decibel’.

KarTent
Heb je een KarTent geboekt? Ga dan bij binnenkomst eerst naar Information op het Central Plaza (24-uurs plein) om in te checken met je voucher en boekingsbevestiging. Je KarTent is al voor je opgebouwd (neem wel zelf je slaapspullen mee).

VIP
Heb je een VIP ticket voor Decibel outdoor – the weekend weten te bemachtigen? Dan heb je een aantal voordelen ten opzichte van een normaal entreebewijs:

  • Fastlane
  • Gratis kluisje per 2 personen op camping of festival (naar keuze)
  • Exclusieve Decibel gadget
  • Een gratis ritje naar keuze in één van de attracties
  • Toegang tot de VIP-decks bij de camping, Decibel mainstage & Pussy lounge

Parkeren
Per auto moet je in het bezit zijn van een parkeerkaart. Deze is vooraf te bestellen via de b2s ticketshop.

Enkele vaste accommodaties en de speciale kampeerplekken voor campers, caravans en vouwwagens hebben standaard twee parkeertickets bij de boeking inbegrepen. Op de rest van het weekendterrein is een autovrije zone ingesteld. Deze accommodaties en groepskampeerplekken krijgen bij hun boeking ook twee parkeertickets en kunnen hiermee parkeren vlakbij een nieuwe entree. Wanneer je met een extra auto komt, kun je hiervoor een parkeerkaart aanschaffen bij de entree. Wanneer je een ticket hebt voor regulier festival kamperen parkeer je de auto aan de Zuidzijde van het park, dit is wat verder lopen dus we raden je aan om iets van een karretje mee te nemen voor je spullen.

Openbaar vervoer
De Beekse Bergen is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk voor exacte bus tijden op 9292. Je kan vanaf station Tilburg lijn 142 of 143 nemen. Voor Park Entrance North stap je uit bij bushalte Speelland Beekse Bergen. Voor camping entrance South stap je uit bij bushalte Kommerstraat of neem je de pendelbus.

De pendelbus naar de Beekse Bergen staat voor je klaar bij het centraal station van Tilburg. Vanaf vrijdag 12.00 uur rijden er continu pendelbussen van en naar het park. De laatste pendelbus rijdt om 19.00 uur. Je kunt voorafgaand aan het evenement al een pendelbus kaart aanschaffen via de b2s ticketshop. Dit is voordeliger en sneller dan het aanschaffen van een retourticket bij de pendelbus halte. Op maandag rijden de pendelbussen vanaf 09.00 uur tot 13.00 uur terug naar het station.

Bagage service
Vanaf 13.00 uur rijdt er een bagage treintje vanaf de parking om jou, samen met al je spullen, naar je ingang te brengen. Dit treintje rijdt tot 19.00 uur heen en weer, en zorgt ervoor dat jij niet met je zware spullen hoeft te sjouwen.

Weekendbandje
Iedere Decibel weekender krijgt een speciaal polsbandje waarmee je het hele weekend overal toegang tot hebt. Je kan tevens de camping op- en af wanneer je dat zou willen. Alle vaste accommodaties zijn in een afgesloten gedeelte en deze delen van het park zijn voor andere Decibel bezoekers alleen toegankelijk tussen 08.00 en 20.00 uur.

Merchandise
Op het weekend staat ook een officiële Decibel merchandise stand. Zo kan jij als eerste de nieuwe collectie bemachtigen. Dus neem zeker even een kijkje en scoor een leuk souvenir!

Decibel camping guide & info stand
Bij de ingang ontvang je een weekend guide met allerlei handige info. Mocht je verdere vragen of problemen hebben, dan kun je het hele weekend terecht bij de 24-uurs informatiestand op het Central Plaza. Ook is er het telefoonnummer 085-0160272 waar je te allen tijde iemand van de organisatie op kan bereiken.

Munten & pinnen
Tijdens Decibel outdoor reken je bijna alles af met munten. Munten zijn vanaf vrijdagmiddag al te koop. Deze munten zijn het gehele weekend geldig. In de supermarkt en camping store betaal je met cash of PIN.

Faciliteiten op het park
Er zijn een hoop faciliteiten aanwezig op het terrein om je Decibel weekend beleving nog vetter te maken en ook dit jaar kun je een hoop extra’s verwachten. Op de camping zijn allerlei faciliteiten en activiteiten te vinden, waarvan veel ook 24 uur per dag open is, zoals het 24-uurs café, de bioscoop en de gamehal. Maar je kunt jezelf ook vermaken in op het Fun Plaza of een spelletje spelen bij Jack’s Casino! Check alle activiteiten hier.

Daarnaast vind je op het campingterrein een uitgebreid foodcourt, camping store, merchandise stand, lockers, infobalie en een stand waar je terecht kunt om je mobiele telefoon op te laden.

Parties
Naast het festival op zaterdag, kun je als weekend bezoeker ook nog van een hoop andere parties genieten. Zo trappen we het weekend af met de Friday kick-off party, stampen we de laatste beetjes energie eruit na het festival tijdens de Saturday nightparty en sluiten we het weekend geheel in stijl af tijdens de Sunday closing party.

Hiernaast kun je 24/7 losgaan bij de Decibel Hangout en doorfeesten bij de Flugel Fiesta bar. Wist je ook al dat er een secret pool party wordt georganiseerd met ZazaFront?

Stroom
Heb je een groepskampeerplek geboekt, dan heb je de luxe dat je een eigen stroompunt bij je plek hebt (10 ampère, 2300 W). Let op: voor dit soort aansluiting heb je een CEE-stekkeraansluiting nodig. Alle overige kampeerders hebben helaas geen stroomvoorzieningen omdat het huidige netwerk voor duizenden kampeerders niet toereikend is. Maar geen nood, er zijn mobiele acculaders verkrijgbaar op het Central Plaza om je mobieltje op te laden en bij de diverse badhuizen is stroom beschikbaar om je stijltang, föhn of scheerapparaat te gebruiken.

Phone chargers
Telefoon leeg? Oh shit, hoe moet je nu je vrienden terugvinden en foto’s maken? Geen nood! Op de camping vind je een standje waar je een acculader kunt huren voor je telefoon. Deze is 24 uur per dag open. Je betaalt hier met munten en een kleine borg die je na inlevering weer terugkrijgt.

Lockers
Tijdens het Decibel weekend is er de mogelijkheid om een locker te huren. Er zijn verschillende maten te huur:

Medium: 25cm hoog, 30 cm breed en 50 cm diep
Large: 35 cm hoog, 30 cm breed en 50 cm diep
XXL: 35 cm hoog, 60 cm breed en 50 cm diep  (hierin past o.a. een vouwtent, slaapzak, rugzak, trolly’s en een hoop meer.)

Gevonden voorwerpen
Mocht je gevonden voorwerpen vinden op het park, dan kun je deze inleveren bij de infostand. Dit werkt ook andersom, mocht je wat kwijt zijn, dan kun je hier informeren of het gevonden is.

TIP: zet je naam op je spullen. Als je dan iets kwijtraakt, is het gemakkelijker te traceren.

Drugsbeleid
b2s conformeert zich aan het lokale beleid van de politie Tilburg. Dit is ‘zero tolerance’. Dit betekent dat geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) is toegestaan. Wiet of hasj mag dus ook niet mee naar binnen. Er wordt zorgvuldig gefouilleerd onder toezicht van de politie.

Celebrate Safe
Tijdens Decibel outdoor – the wekend feesten we veilig. Wanneer je vragen hebt over o.a. alcohol en/of drugs, kun je terecht bij EMS. De medewerkers geven je hier graag tips en uitleg als je jezelf niet lekker voelt, maar ga met serieuze klachten meteen door naar de EHBO. Zij zijn er om je te helpen waar nodig. Check de Celebrate Safe website voor meer informatie.

Heb je het idee dat iemand te veel drugs of alcohol op heeft? Zorg er dan voor dat je meteen iemand van de organisatie, security of EHBO raadpleegt.

Servicenummer
Indien je tijdens het weekend EHBO of security ondersteuning nodig hebt kun je bellen naar 088-9000380. Ook kun je hier naartoe bellen met belangrijke vragen of klachten. Zet dit nummer alvast in je telefoon, zodat je deze niet meer hoeft op te zoeken.

Do’s & Don’ts
Met duizenden mede Decibel gangers een heel weekend lang verblijven op een park is natuurlijk hartstikke gezellig. Helaas zijn er ook spullen waarvan we liever hebben dat je ze thuislaat, zo gaat de incheck een stuk sneller voor iedereen. Niet toegestaan zijn o.a. glazen flessen en kratten bier, grote speakers of muziekinstallaties, lange verlengkabels en haspels, herbruikbare BBQ’s, aggregaten en generatoren, sterkedrank boven 15%, scherpe messen en gereedschap. Daarnaast zijn er ook een paar regels waar we vragen je aan te houden. Dit zodat iedereen een geslaagd weekend heeft en maximaal van Decibel kan genieten! Niet alleen nu, maar ook de jaren erna. Check hier wat je wel en niet mee mag nemen naar de camping.

Check-out
Het Decibel weekend is tot en met maandagochtend 21 augustus 12.00 uur. Vaste accommodaties dienen al om 10.00 uur leeg te zijn en alle kampeerplaatsen dienen om 12.00 uur leeg te zijn. Zorg dat je op tijd het park verlaat en al je spullen meeneemt.

Laatste info over het festival
Klik hier voor de laatste belangrijke info over het festival.

Vragen over het Decibel weekend
Voor vragen over je boekingen van vaste accommodaties en groepsplekken kun je contact opnemen met Libéma via info@libemafunfactory.nl. Vergeet niet je reserveringsnummer bij de hand te houden. Voor overige vragen kun je mailen naar info@b2s.nl.

Share:
Decibel

Mailinglist from b2s