News / 06-08-2018

Decibel outdoor 2018 – the festival – latest info

De opbouw voor Decibel outdoor 2018 is inmiddels van start gegaan… Nog maar twee weken totdat je aankomt op jouw ultimate festival destination. Je kunt hier twaalf uur lang compleet losgaan, met meer dan 200 artiesten op veertien verschillende podia, dus alle hardere stijlen zijn vertegenwoordigd! Niet één, maar twee mainstages (en dus ook twee eindshows), een vernieuwde Pussy Parade, Fuelled by Fanatics show by Da Tweekaz en een hoop andere activiteiten zorgen ervoor dat je jezelf geen moment zult vervelen. Ben jij klaar voor een splinternieuwe editie van Decibel? Zorg ervoor dat je onderstaande informatie goed leest voordat je naar de Beekse Bergen afreist!

Tickets
Decibel gaat dit jaar wederom uitverkopen! De laatste tickets voor Decibel outdoor – the festival zijn verkrijgbaar via de b2s ticketshop. Kijk uit met het kopen van tickets via malafide handelaren, alle tickets worden op echtheid gescand en het zou zonde zijn als je alsnog aan de ingang teleurgesteld wordt.

Time table
De volledige Decibel outdoor 2018 time table vind je hier.

Woov app
Ook dit jaar werkt Decibel samen met Woov. Via deze app kun je o.a. de plattegrond van het terrein en de stages zien, je eigen time table samenstellen en gemakkelijk zien waar je vrienden zijn tijdens het festival. Zo raak je elkaar dus nooit meer kwijt 😉 Hiernaast heeft de app een aantal nieuwe functies zoals een groepschat die je per event kunt aanmaken en verbruikt de app minder batterij bij gebruik. Houd onze socials in de gaten voor de lancering van de app!

Download Woov via iOs & Android.

Premium Tickets
De gelukkigen die een zaterdag Premium ticket voor Decibel outdoor hebben weten te bemachtigen, hebben een aantal voordelen ten opzichte van een normaal entreebewijs:
– Aparte entree
– Gratis kluisje per twee personen
– Een exclusieve Decibel gadget
– Toegang tot de Premium-decks bij de Decibel mainstage & Pussy lounge
– Een ritje naar keuze in één van de attracties

Ingang
Er zijn twee hoofdingangen om op het festivalterrein te komen, namelijk ingang Noord, die aangeduid wordt met de kleur Rood en ingang Zuid, die aangeduid wordt met de kleur Geel. Onthoud goed waar je auto staat of waar je bent afgezet en via welke ingang je naar binnen bent gekomen. Zorg dat je ook weer via deze uitgang naar buiten gaat om bij de juiste parkeerplaats of opstapplaats te komen.

Legitimatie
De minimumleeftijd is 18 jaar. Bij twijfel kan er aan de bezoeker gevraagd worden zich te legitimeren. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart zijn geldige legitimatiebewijzen.

Merchandise
Ook dit jaar is een exclusieve Decibel outdoor merchandise lijn ontworpen. Wil je een leuk aandenken aan Decibel outdoor, kom dan gerust even een kijkje nemen bij een van de vijf merchandise stands! Je kunt de stand vinden bij de mainstage, in het midden van het terrein, bij de Pussy lounge area, vlakbij The Forest en bij de Zuid entree. Er zijn ook een hoop andere b2s artikelen te krijgen. Na het evenement kun je de items ook online terugvinden in de b2s merchandise store.

Decibel CD & signeersessie
Traditiegetrouw is er ook dit jaar een Decibel outdoor 3CD samengesteld. Niemand minder dan Frequencerz, Luna & Miss K8 hebben dit jaar het album gemixt. De CD is vanaf vandaag te pre-orderen via deze link en natuurlijk ook verkrijgbaar bij de CD-stand in het midden van het festivalterrein. Hier vinden ook signeersessies plaats met de drie artiesten:
Luna: 16:00 – 16:15
Frequencerz: 16:30 – 16:45
Miss K8: 17:00 – 17:15

Info stand
Midden op het festivalterrein staat een b2s info stand, waar je terecht kunt met allerlei vragen omtrent het festival en weekend. Hier kun je onder andere gevonden voorwerpen afgeven of ophalen. Ook zijn hier oordoppen verkrijgbaar.

Mobiel oplaadpunt
Mocht je telefoon leeg zijn, dan kun je een mobiele oplader halen bij het oplaadpunt. Deze stand bevindt zich op het midden van het terrein, op de markt. Voor 1.5 muntje en borg haal je een acculader waarmee je jouw telefoon weer kunt opladen. Voor de lader betaal je de borg en deze krijg je weer terug na inlevering van de accu.

Lockers
Tijdens Decibel outdoor is er de mogelijkheid tot het huren van lockers. De huur bedraagt €7 en je kunt hier met zowel cash als PIN betalen. Een locker kun je met twee of drie vrienden delen en het is mogelijk om tijdens het evenement naar je locker te gaan.

Spullen meenemen
Je mag geen eigen eten en drinken meenemen naar binnen. Indien je een speciaal dieet volgt of medicatie gebruikt, zorg dan dat dit in afgesloten verpakking zit en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Deodorant-rollers en zonnebrandcrème mogen alleen mee naar binnen als ze in de originele verpakking zitten. Spuitbussen onder druk en parfumflesjes mogen niet mee naar binnen.

Camera’s
Iedereen mag zijn fototoestel, spiegelreflexcamera of videocamera mee naar binnen nemen. Professionele videoapparatuur is niet toegestaan zonder persaccreditatie.

Munten & pinnen
Bij de ingang en verspreid over het festivalterrein bevinden zich diverse muntkassa’s. Bij iedere kassagroep is tevens de mogelijkheid om te pinnen. Het is helaas niet mogelijk om extra contant geld op te nemen. De munten zijn zowel bij de barren als de foodcourts het hele weekend geldig.

Food area’s op het festivalterrein
Op het festivalterrein zijn diverse foodcourts. b2s heeft gezorgd voor een uitgebreid aanbod aan eten. Denk aan broodjes, wraps, gezonde salades, tosti’s, döner kebab, wok, loempia’s, diverse snacks, pannenkoeken, frites, smoothies, vers fruit, (eiwit)shakes, pizza, pasta en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook een aantal food trucks met BBQ, burgers, worstenbrood, sate, pasta en poffertjes. Zorg ervoor dat je goed eet, verspreid over de dag en dat je voldoende zout binnenkrijgt.

Activiteiten
Stap in het reuzenrad, de zweefmolen of maak samen met je beste vriend of vriendin een bungeejump sprong vanaf 60 meter hoogte! Op deze manieren heb je een fantastisch uitzicht over het terrein en een ervaring om niet te vergeten. Iets minder hoog maar niet minder leuk is de Rodeo Unicorn. Wie hier het langst op blijft staan kan ook nog eens toffe prijzen winnen! Verder kun je naast losgaan bij de 14 hardere stijlen area’s, ook blijvende herinneringen vastleggen in het fotobusje of lekker tot rust komen op het chill-plein.

Gratis drinkwater
Bij alle barren kun je een flesje water kopen. Er zijn, zoals je van b2s gewend bent, voldoende kraanwater punten verspreid over het terrein waar je jouw flesje of beker gratis kan bijvullen. Bij de EHBO-post is ook gratis water verkrijgbaar.

Toiletten
Tijdens Decibel outdoor zijn er voldoende toiletten op het terrein aanwezig. Er zijn vier grote toiletgroepen op het terrein en deze zijn gratis, zorg dat je hier dus ook gebruik van maakt. Ook is er bij iedere groep een invalide toilet aanwezig. Dit festival wordt in een natuurrijke omgeving georganiseerd, respecteer dit. Tegen wildplassen wordt opgetreden.

Bij de toiletten vind je ook fresh-up points. Wil jij gedurende de dag je haar of make up checken? Je kunt hier ook gebruik maken van deodorant, haarlak, gel, zonnebrand, etc.

Meeting point Noord & Zuid
Er zijn twee meeting points op het festivalterrein te vinden: een bij Noord en een Bij Zuid. Hier kun je bijvoorbeeld met je vrienden afspreken indien je elkaar kwijtraakt.

Drugsbeleid
b2s conformeert zich aan het lokale beleid van de politie Tilburg. Dit is ‘zero tolerance’. Dit betekent dat geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) is toegestaan. Wiet of hasj mag dus ook niet mee naar binnen. Er wordt zorgvuldig gefouilleerd onder toezicht van de politie.

Celebrate Safe
Tijdens Decibel outdoor – the festival feesten we veilig. Wanneer je vragen hebt over o.a. alcohol en/of drugs, kun je terecht bij de Celebrate Safe stand. De medewerkers van Unity geven je graag tips en uitleg als je jezelf niet lekker voelt, maar ga met serieuze klachten meteen door naar de EHBO. Zij zijn er om je te helpen waar nodig. Check de Celebrate Safe website voor meer informatie.

Denk je dat het niet goed gaat met iemand? Zorg er dan voor dat je meteen iemand van de organisatie, security of EHBO raadpleegt.

Auto & parkeren
Vanaf de A27 (Breda) richting Tilburg rijden en de borden Decibel volgen.

Vanaf de A65 (s’Hertogenbosch) afslag 10 Hivarenbeek/Beekse Bergen nemen en borden Decibel volgen.

Vanaf A58 (Limburg en regio Eindhoven) afslag 8 Oirschot nemen en dan de N395 volgen richting Hilvarenbeek. Vanaf daar de N269 nemen en borden Decibel volgen.

De parkeerterreinen zijn vanaf 09.00 uur open. Probeer de piekuren zoveel mogelijk te mijden. Er zijn uitgebreide maatregelen genomen om het parkeren zo goed mogelijk te laten verlopen. Volg de aanwijzingen op de borden en van het parkeerpersoneel dan ook goed op. Onthoud goed waar je de auto hebt geparkeerd. Verlaat het parkeerterrein via de borden ‘alle richtingen’ om de uitstroom zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Je kunt voorafgaand aan het evenement al een Saturday parking ticket aanschaffen via de b2s ticketshop. Dit is voordeliger dan ter plaatse.

Touringcars
Indien je een eigen busreis organiseert richting Decibel outdoor kun je jouw bus hier aanmelden. Je ontvangt dan drie dagen voor het evenement alle informatie die de chauffeur nodig heeft om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren. De bussen volgen bij aankomst de borden ‘Touringcars’. Er is een speciaal parkeerterrein hiervoor ingericht. Ook als de bus alleen komt brengen en halen, dient deze de borden ‘Touringcars’ te volgen. Zorg dat de bus dan vóór 22.00 uur weer aanwezig is om onnodige opstoppingen te voorkomen. Bussen die vooraf niet zijn aangemeld dienen ter plaatse €35 te betalen.

Event Travel
Event Travel is de officiële partner van Decibel outdoor en organiseert busreizen naar Decibel outdoor 2018! Begin jouw Decibel beleving in een van de luxe touringcars van Event Travel! Vanuit meer dan 300 (!) plaatsen in Nederland (inclusief Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport) vertrekken er touringcars naar Decibel outdoor. Staat jouw opstapplaats er toch nog niet tussen? Vraag ‘m dan makkelijk en snel aan via de website.

Eigen busreis organiseren?
Ben je met een grote groep vrienden en wil je een eigen (party) busreis naar Decibel outdoor? Dat kan! Event Travel helpt je graag op weg en bovendien kun je veel voordeel verdienen in de vorm van gratis bus tickets, kortingen en cash geld. Te weinig mensen in je omgeving om de bus helemaal vol te krijgen? Geen probleem, Event Travel vult de bus verder.

Heb je vragen? Bel naar: 038-4256730, mail naar info@eventtravel.nl of stel je vraag via de chat op www.eventtravel.nl

Kiss & ride
Speciaal voor mensen die gebracht en weer opgehaald worden is er de zogeheten Kiss & Ride route. Deze is aan de zuidkant (entree Geel) van het terrein. Let dus goed op dat je hier uitstapt en zorg dat je hier ook weer afspreekt na afloop van het festival. Neem dus in- & uitgang Zuid/Geel en volg de aangewezen looproute.

Openbaar vervoer
Tilburg is prima te bereiken met de trein. Speciaal voor Decibel outdoor zet NS extra lange treinen in om de bezoekers te kunnen vervoeren. Raadpleeg hiernaast voor vertrek de NS voor exacte vertrek- en aankomsttijden.

Pendelbus

De pendelbus naar Beekse Bergen staat voor je klaar bij het centraal station van Tilburg. Vanaf zaterdag 10.00 uur rijden er continu pendelbussen van en naar het festivalterrein. De laatste pendelbus rijdt om 01.00 uur. Je kunt voorafgaand aan het evenement al een Saturday bus transfer ticket aanschaffen via de b2s ticketshop. Dit is voordeliger en sneller dan het aanschaffen van een retourticket bij de pendelbushalte.

Kijk vooraf goed na wanneer jouw laatste trein vertrekt en zorg voor genoeg reistijd naar het station.

Volg Decibel outdoor 2018 online
Tijdens Decibel outdoor wordt er een hoop foto- en videomateriaal gedeeld op de social media kanalen van b2s. Volg b2s via Facebook, Twitter & Instagram om op de hoogte te blijven wat er tijdens Decibel outdoor gebeurt. Like ook deze Facebook & Instagram pagina voor exclusieve Decibel outdoor content.

Laatste info over het weekend
Klik hier voor de belangrijke info over het weekend.

Website
Wil je alle informatie over Decibel outdoor 2018 nog een keer op je gemak teruglezen? Check dan deze website!  

Share:
Decibel

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo