News / 05-08-2019

Decibel outdoor 2019 – the festival – latest info

De opbouw voor Decibel outdoor 2019 is inmiddels van start gegaan… Nog maar iets meer dan een week te gaan totdat je aankomt op the Loudest Festival on earth! Maak je klaar om helemaal los te gaan op deze gloednieuwe editie. 12 uur lang non stop losgaan, genieten van visueel spektakel gedurende de dag en 2 uur langer in het donker, de beste artiesten en een load of fun & entertainment. Het is er allemaal! Check hier nog even de 10 dingen die je niet wilt missen. Lees onderstaande informatie om goed voorbereid op pad te gaan en get ready to LIVE LOUD!

Tickets
Tickets voor Decibel outdoor gaan hard dus wacht niet te lang met het kopen van je ticket via de B2S ticketshop. Kijk uit met het kopen van tickets via malafide handelaren, alle tickets worden op echtheid gescand en het zou zonde zijn als je alsnog aan de ingang teleurgesteld wordt. Vergeet niet je ticket te personaliseren wanneer je dit nog niet gedaan hebt.

Timetable
De volledige Decibel outdoor 2019 timetable vind je hier.

B2S app
We hebben een splinternieuwe B2S app gemaakt zodat je op de hoogte kunt blijven van alle B2S evenementen. Via de app kun je o.a. de plattegrond van het terrein zien en je eigen timetable samenstellen. Op de app vind je ook praktische informatie over het festival en al het laatste nieuws. Zodra de app te downloaden is zullen we dit bekend maken via onze socials. Houd deze dus in de gaten!

Premium Tickets
De gelukkigen die een zaterdag Premium ticket voor Decibel outdoor hebben weten te bemachtigen, hebben een aantal voordelen ten opzichte van een normaal entreebewijs:

  • Aparte Premium ingang
  • Gratis locker per 2 personen
  • Exclusieve Decibel gadget
  • Voucher voor een ritje in een van de attracties
  • Toegang tot de Premium decks inclusief eigen bar en toiletten


Ingang
Er zijn twee hoofdingangen om op het festivalterrein te komen, namelijk ingang Noord, die aangeduid wordt met de kleur Geel en ingang Zuid, die aangeduid wordt met de kleur Rood. Onthoud goed waar je auto staat of waar je bent afgezet en via welke ingang je naar binnen bent gekomen. Zorg dat je ook weer via deze uitgang naar buiten gaat om bij de juiste parkeerplaats of opstapplaats te komen.

Legitimatie
De minimumleeftijd is 18 jaar. Bij twijfel kan er aan de bezoeker gevraagd worden zich te legitimeren. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart zijn geldige legitimatiebewijzen.

Informatiestand
Midden op het festivalterrein vind je de Decibel outdoor informatiestand, waar je terecht kunt met allerlei vragen omtrent het festival en weekend. Hier kun je onder andere gevonden voorwerpen afgeven of ophalen. Ook zijn hier oordoppen verkrijgbaar.

Mobiel oplaadpunt
Mocht je telefoon leeg zijn, dan kun je een mobiele oplader huren bij het oplaadpunt. Deze stand bevindt zich op het midden van het terrein. Voor 1.5 muntje en borg haal je een acculader waarmee je jouw telefoon weer kunt opladen. Voor de lader betaal je de borg en deze krijg je weer terug na inlevering van de accu.

Lockers
Tijdens Decibel outdoor is er de mogelijkheid tot het huren van lockers. De huur bedraagt €7 en je kunt hier met zowel cash als PIN betalen. Een locker kun je met twee of drie vrienden delen en het is mogelijk om tijdens het evenement naar je locker te gaan.

Merchandise
Ook dit jaar is een exclusieve Decibel outdoor merchandise lijn ontworpen. Wil je een leuk aandenken aan Decibel outdoor, check dan een van de vier merchandise stands! Er zijn ook diverse B2S collectors items te krijgen. Na het evenement kun je alle items ook online terugvinden in de B2S merchandise store.

Decibel CD & signeersessie
Traditiegetrouw is er ook dit jaar een Decibel outdoor 3CD samengesteld. Niemand minder dan Wildstylez, D-Sturb & N-Vitral hebben dit jaar het album gemixt. De CD is vanaf woensdag te pre-orderen en natuurlijk ook verkrijgbaar bij de CD-stand in het midden van het festivalterrein. Hier vinden ook signeersessies plaats met de drie artiesten:
D-Sturb & N-Vitral: 18:00 – 18:15u
Wildstylez: 20:45 – 21:00u

Persoonlijke items
Je mag geen eigen eten en drinken meenemen naar binnen. Indien je een speciaal dieet volgt of medicatie gebruikt, zorg dan dat dit in afgesloten verpakking zit en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Deodorant-rollers en zonnebrandcrème mogen alleen mee naar binnen als ze in de originele verpakking zitten. Spuitbussen onder druk en parfumflesjes mogen niet mee naar binnen.

Camera’s
Iedereen mag zijn fototoestel, spiegelreflexcamera of videocamera mee naar binnen nemen. Professionele videoapparatuur is niet toegestaan zonder persaccreditatie.

Munten & pinnen
Bij de ingang en verspreid over het festivalterrein bevinden zich diverse muntkassa’s. Bij iedere kassagroep is tevens de mogelijkheid om te pinnen. Het is helaas niet mogelijk om extra contant geld op te nemen. De munten zijn zowel bij de barren als de foodcourts het hele weekend geldig.

Food & chill
Op het festivalterrein zijn diverse foodcourts met een uitgebreid aanbod aan eten. Denk aan broodjes, wraps, gezonde salades, tosti’s, döner kebab, wok, loempia’s, diverse snacks, pannenkoeken, frites, smoothies, vers fruit, (eiwit)shakes, pizza, pasta en nog veel meer. Daarnaast is er ook een foodtruck festival met BBQ, burgers, worstenbrood, sate, pasta en poffertjes. Neem je tijd om te relaxen en geniet van je maaltijd op de diverse hang-outs. Dit jaar hebben we een gloednieuw food & chill ponton gecreëerd op het water!

Activiteiten
Stap in het reuzenrad, de zweefmolen of maak samen met je beste vriend of vriendin een bungeejump sprong vanaf 60 meter hoogte! Op deze manieren heb je een fantastisch uitzicht over het terrein en een ervaring om niet te vergeten. Verder kun je naast losgaan bij de 14 hardere stijlen area’s ook in stilte genieten. Ook kun je trouwen met je favo festival maatje en een echte tunnelrave beleven. Vereeuwig je Decibel outdoor avontuur met een tattoo of met een leuke herinnering in de fotobooth. In de avond loop je diverse entertainment acts tegen het lijf en beleef je natuurlijk de eindshow op de Mainstage of Nightshow op de Pussy lounge!

Gratis drinkwater
Bij alle barren kun je een flesje water kopen. Er zijn, zoals je van B2S gewend bent, voldoende kraanwater punten verspreid over het terrein waar je jouw flesje of beker gratis kan bijvullen. Bij de EHBO-post is ook gratis water verkrijgbaar.

Toiletten
Tijdens Decibel outdoor zijn er voldoende toiletten op het terrein aanwezig. Er zijn vier grote toiletgroepen op het terrein en deze zijn gratis, zorg dat je hier dus ook gebruik van maakt. Ook is er bij iedere groep een invalide toilet aanwezig. Dit festival wordt in een natuurrijke omgeving georganiseerd, respecteer dit. Tegen wildplassen wordt opgetreden.
Bij de toiletten vind je ook fresh-up points. Hier kun je gedurende de dag je haar of make up checken. Je kunt hier ook gebruik maken van deodorant, haarlak, gel, zonnebrand, etc.

Meetingpoints
Er zijn drie meetingpoints op het festivalterrein te vinden, namelijk een bij Noord, midden en Zuid. Hier kun je bijvoorbeeld met je vrienden afspreken indien je elkaar kwijtraakt.

Drugsbeleid
B2S conformeert zich aan het lokale beleid van de politie Tilburg. Dit is ‘zero tolerance’. Dit betekent dat geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) is toegestaan. Wiet of hasj mag dus ook niet mee naar binnen. Er wordt zorgvuldig gefouilleerd onder toezicht van de politie.

Celebrate Safe
Tijdens Decibel outdoor feesten we veilig. Wanneer je vragen hebt over o.a. alcohol en/of drugs, kun je terecht bij de Celebrate Safe stand. De medewerkers van Unity geven je graag tips en uitleg als je jezelf niet lekker voelt, maar ga met serieuze klachten meteen door naar de EHBO. Zij zijn er om je te helpen waar nodig. Check de Celebrate Safe website voor meer informatie.

Denk je dat het niet goed gaat met iemand? Zorg er dan voor dat je meteen iemand van de organisatie, security of EHBO raadpleegt.

Eikenprocessierups
Ook op het terrein van Decibel outdoor zijn eikenprocessierupsen gesignaleerd. We bestrijden de nesten waar dit kan om overlast te voorkomen maar houd er rekening mee dat je nog steeds klachten kunt krijgen van de haren, zelfs nadat de nesten zijn verwijderd. Neem voor de zekerheid medicijnen mee wanneer je allergisch bent.

Auto & parkeren
Vanaf de A27 (Breda) richting Tilburg rijden en de borden Decibel volgen.

Vanaf de A65 (s’Hertogenbosch) afslag 10 Hivarenbeek/Beekse Bergen nemen en borden Decibel volgen.

Vanaf A58 (Limburg en regio Eindhoven) afslag 8 Oirschot nemen en dan de N395 volgen richting Hilvarenbeek. Vanaf daar de N269 nemen en borden Decibel volgen.

De parkeerterreinen zijn vanaf 12:00 uur open. Probeer de piekuren zoveel mogelijk te mijden. Er zijn uitgebreide maatregelen genomen om het parkeren zo goed mogelijk te laten verlopen. Volg de aanwijzingen op de borden en van het parkeerpersoneel dan ook goed op.
Onthoud goed waar je de auto hebt geparkeerd. Verlaat het parkeerterrein via de borden ‘alle richtingen’ om de uitstroom zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Je kunt voorafgaand aan het evenement al een parking ticket aanschaffen via de B2S ticketshop. Dit is voordeliger dan ter plaatse.

Busreizen
Heb je geen zin in het OV of geen BOB kunnen vinden? Boek dan een busreis via onze buspartner: www.partybussen.nl.

Bussen
Indien je een eigen busreis organiseert richting Decibel outdoor kun je jouw bus hier aanmelden. Je ontvangt dan drie dagen voor het evenement alle informatie die de chauffeur nodig heeft om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren. De bussen volgen bij aankomst de borden ‘Touringcars’. Er is een speciaal parkeerterrein hiervoor ingericht. Ook als de bus alleen komt brengen en halen, dient deze de borden ‘Touringcars’ te volgen. Zorg dat de bus dan vóór 22.00 uur weer aanwezig is om onnodige opstoppingen te voorkomen. Bussen die vooraf niet zijn aangemeld dienen ter plaatse €35 te betalen.

Kiss & ride
Speciaal voor mensen die gebracht en weer opgehaald worden is er de zogeheten Kiss & Ride route. Deze is aan de zuidkant (entree Rood) van het terrein. Let dus goed op dat je hier uitstapt en zorg dat je hier ook weer afspreekt na afloop van het festival. Neem dus in- & uitgang Zuid/Rood en volg de aangewezen looproute.

Openbaar vervoer
Tilburg is prima te bereiken met de trein. Speciaal voor Decibel outdoor zet NS extra lange treinen in om de bezoekers te kunnen vervoeren. Raadpleeg hiernaast voor vertrek de NS voor exacte vertrek- en aankomsttijden.

Pendelbus
De pendelbus naar het festivalterrein staat voor je klaar bij het centraal station van Tilburg. Vanaf zaterdag 12.00 uur rijden er continu pendelbussen van en naar het terrein. De laatste pendelbus rijdt om 01.30 uur (zondag). Je kunt voorafgaand aan het evenement al een pendelbus kaart aanschaffen via de B2S ticketshop. Dit kan tot en met 16 augustus, 13.00 uur. Dit is voordeliger en sneller dan het aanschaffen van een retourticket bij de pendelbus halte.
Kijk vooraf goed na wanneer jouw laatste trein vertrekt en zorg voor genoeg reistijd naar het station.

Taxi
Wil je graag een taxi pakken naar huis? Via Sneleentaxi vind je het snelst een taxi bij jou in de buurt.

Volg Decibel outdoor 2019 online
Tijdens Decibel outdoor wordt er constant foto- en videomateriaal gedeeld op de social media kanalen van B2S. Volg B2S via Facebook & Instagram om op de hoogte te blijven wat er tijdens Decibel outdoor gebeurt. Like ook deze Facebook & Instagram pagina voor exclusieve Decibel outdoor content.

Laatste info over het weekend
Klik hier voor de belangrijke info over het weekend.

Website
Wil je alle informatie over Decibel outdoor 2019 nog een keer op je gemak teruglezen? Check dan deze website!

Share:
Decibel

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo