News / 06-12-2018

Een ‘Flipside’ gesprek met Paul Elstak, Ransom en Boogshe!

Op vrijdag 30 november kwam ‘Flipside’ uit, een samenwerking tussen Paul Elstak, Ransom en Boogshe en een regelrechte knaller van een plaat. Dit is Freestyle hoe het moet zijn. Wij spraken met Ransom, Boogshe en The Godfather himself over deze monster collab en Freestyle spektakel Pussy lounge.

Wat een heerlijke plaat en jullie zijn een geweldig trio. Wie gaf de voorzet voor deze samenwerking?

Ransom: Die voorzet kwam vanuit ons. We hadden de opzet voor de melodie en eerste drop al een tijdje liggen en vroegen ons af of Paul het zag zitten de track samen af te maken.

Paul: Remko (Ransom) kwam inderdaad met het verzoek om een track samen te maken. Toen de track af was zochten we naar toffe vocals.

Boogshe: Paul en Ransom hadden plaat liggen en waren opzoek naar vocals. Het afgelopen jaar heb ik shows met Paul gedaan en hij wist dat ik naast MC’en ook veel vocals schrijf. Vandaar de vraag of ik misschien een topline kon schrijven. Daar is ‘Flipside’ dus uitgekomen!

Drie acts betekent vast een hoop verschillende meningen. Hoe makkelijk (of moeilijk) was deze collab?

Ransom: Een collab is altijd een uitdaging. Het was dan ook even puzzelen om onze drie werelden te combineren, maar dat is juist het leuke eraan. De eerste opzet was oorspronkelijk op 155 beats per minute. Later stelde Paul voor om richting het ‘Happy Hardcore’ tempo van 165 BPM te gaan. Dit kwam de track echt ten goede en bracht een lekkere vibe met zich mee.

Paul: Klopt, de collab ging vrij vlot. Remko had een opzetje. Ik heb er toen mijn ‘sausje’ overheen gegooid. De vocals van Boogshe vonden we meteen goed. Al met al was de track vrij snel af.

Boogshe: Voor mij was het best makkelijk. Ik had vrij spel bij het schrijven van de vocalen. Paul en Ransom voelde de eerste demo eigenlijk meteen al en was het een kwestie van goed opnemen met de juiste intonatie en meer gevoel.

Naast dat het een goede plaat is, komen jullie specifieke sounds ook goed tot zijn recht. Hoe zien jullie dit zelf?

Ransom: We hebben ons best gedaan om ieders sound in de track te verwerken. De vrolijke vibe in de track past bij ons allemaal. Het tempo en de dikke kicks die je hoort zijn echt iets wat past bij Paul Elstak. De melodieën en het ‘Fistpumpin-geluidje’ in de break typeert Ransom. En het geheel wordt afgemaakt door de altijd catchy en herkenbare vocalen van Boogshe.

Paul: Ik vind het een goede mix wat sound betreft. Lekkere Freestyle met wat Early invloeden.

Boogshe: Inderdaad, het heeft alle ingrediënten: the best of both worlds!

Wat ons betreft is ‘Flipside’ een perfecte Pussy lounge plaat. Hoe zouden jullie de Pussy lounge-sound zelf omschrijven?

Ransom: De Pussy lounge sound kun je volgens ons omschrijven als een mengelmoes van alle hardere stijlen: of het nu 80 of 180 beats per minute is. Zolang het maar beukt en lekker losgaat. Good vibes only!

Paul: Luister maar eens naar ‘Flipside’! Die heeft toch wel echt dé Pussy lounge-sound denk ik zo.

Boogshe: Het is niet iets wat je binnen een kader kunt plaatsen, maar het is altijd happy en energiek.

Paul, jij bent de onbetwiste Founder of Freestyle en staat samen met Darkraver uiteraard weer op de line-up van Pussy lounge Wintercircus op 16 maart. Wat vind je van de Freestyle scene op dit moment?

Paul: Ik vind dat de scene hits nodig heeft. Er zijn te veel bootlegs en mash-ups. Op zich werkt dat uitstekend maar voor een gezonde scene heb je zelfgemaakte hits nodig. Met ‘LOUDER’ met LNY TNZ, ‘Kind van de Duivel’, ‘Groeien’ en ‘Engeltje’ heb ik mijn steentje daaraan bijgedragen. Verder leveren Outsiders, Dr Phunk en Jebroer veel input in de Freestyle scene. Crude Intentions heeft ook een album uit. Allemaal positieve bewegingen wat mij betreft.

Ransom en Boogshe, jullie zijn wat later ingestapt dan de Godfather, maar geen mindere Freestyle acts. Hoe zijn jullie in deze wereld beland?

Ransom: We zijn ook al jaren bezig natuurlijk, maar zijn er steeds verder in gerold. Toen we de eerste tracks gereleased hadden kregen we support van Ruthless, Darkraver en later ook door Paul Elstak. Toen Ransom in 2015 zijn debuut maakte op de eerste Pussy lounge Wintercircus ging het in een stroomversnelling. In 2016 kwam onze track ‘Fistpumpin’’ uit en de rest is geschiedenis!

Boogshe: Ik ben nu 14 jaar actief als MC in de dance scene.  Het grote publiek kent mij voornamelijk van mijn House verleden, maar wat veel mensen niet weten is dat ik in 2011 in aanraking kwam met hard dance. Uiteraard was ik meteen verkocht!

Na een plaat te hebben ingezongen voor een grote hard dance-act ben ik in 2014 gevraagd om voor Deepack een plaat te schrijven: ‘Fakerz’. Deze plaat heeft het super goed gedaan en ik kreeg steeds meer aanvragen voor samenwerkingen binnen de hardere stijlen. In 2015 ben ik GLDY LX begonnen. Een harddance/trap-act. Toen is het balletje eigenlijk gaan rollen.

‘Flipside’ is nu beschikbaar op alle portals. Kom de winterse dagen gemakkelijk door met deze te gekke track en check hem hier! Op 16 maart staat Aquabest bij Eindhoven weer in het teken van Pussy lounge Wintercircus in Wonderland. Naast Paul Elstak staan ook Darkraver, Frequencerz, Korsakoff, Mark with a K en vele andere. Check alle informatie via this website!

Share:
Pussy Lounge

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo