News / 19-03-2019

Het Pussy lounge Wintercircus van stagedesigner Marc

Oktober 2018 – Het is tijd om te beginnen aan het stagedesign van Pussy lounge Wintercircus, een van onze meest succesvolle concepten op het prachtige Aquabest nabij Eindhoven. De eerste editie vond plaats in 2015, dus dit is de vijfde editie waar ik aan werk. Het evenement vindt plaats over een paar maanden, dus laten we ervoor zorgen dat we de vorige edities overtreffen. Let’s GO!

Wat houdt het stagedesign-proces nou precies in?

We beginnen met het bestuderen van het verhaal en artwork van dit evenement: hoe wordt het verhaal verteld en in welke sfeer willen wij het decor dit jaar hebben. De conceptfase van het project wordt begeleid door een andere collega en haar team. Dit jaar gingen we voor een sprookjesachtig thema met, uiteraard, een winters randje.

Daarna moeten we weten welke tent we gebruiken en, nog belangrijker, wat de afmetingen van die tent zijn. Het is belangrijk voor mij om te weten hoeveel bezoekers we verwachten, zodat we kunnen calculeren hoeveel vierkante meters we voor de dansvloer nodig hebben, Dit wordt ook in-house berekend door onze productieafdeling.

Om te beginnen gaan we voor dezelfde tentstructuur als afgelopen jaar. Een groot dak met een vloeroppervlakte van 60 meter in breedte en 98 meter in lengte. Aangezien we dezelfde structuur als vorig jaar gebruiken, heb ik reeds de correcte technische en creatieve tekeningen om mee te werken. Normaal vragen we het verhuurbedrijf voor deze tekeningen. Dit zijn veelal tekeningen in CAD-formaat. Het bestand, inclusief technische 2D of 3D content, wordt vervolgens geëxporteerd om er op een meer creatieve manier mee te werken. Wanneer het in 2D wordt aangeleverd, maak ik er zelf een 3D versie van gebaseerd op de beschikbare schetsen. Voor het technische gedeelte gebruik ik het softwarepakket SCAD Re-Event van Anivizzion. Voor het creatieve gedeelte gebruiken we Cinema4D van Maxon.

Wanneer dit allemaal duidelijk is, maak ik afbeeldingen met de buitenste en binnenste dimensies van de ruimte. Dit gebruik ik voor een zogeheten pre-design. Dit is meestal een 2D Illustrator afbeelding die ik van mijn vaste collega Marvin ontvang. We bekijken deze eerste versie samen met het concept team en checken of het winter thema aanwezig is. Het eerste design had onder andere een grote hertenkop in het podium.

In dit geval was de hertenkop niet wat ze wilden. Terug naar de tekentafel dus en op naar de volgende versie! In de volgende tekening was de hertenkop verwijderd en kwam een levensgrote koets in zijn plaats. Dit design werd goedgekeurd. Vanaf dat moment creëerden we de rest van het design zoals de decoratie van de tent zelf. We hadden bijvoorbeeld enorme ijspegels vanaf het dak hangen en er waren ook grote bogen om een outdoor-perspectief te bieden.

De laatste stappen bestonden onder andere uit de evaluaties met onze externe, technische experts van het bedrijf 4AV. Dit is een bedrijf wat zich specialiseert in technische producties. Zij maken technische tekeningen zodat alle partijen daarmee kunnen werken.

En dan is daar de definitieve versie! Hopelijk heb je er net zo van genoten als ik tijdens Pussy lounge Wintercircus 2019!

Check de afbeeldingen bij dit verhaal nu op onze Instagram-pagina.

Marc
Stagedesigner bij B2S

Share:
Pussy Lounge

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo