News / 25-02-2019

De liefde voor B2S in inkt

Energie. Met duizenden mensen voor een podium staan en als één man losgaan. Onderweg naar een feestje extra opwarmen met een goede warm-up set. Na een week lang werken even keihard stoom afblazen met de dikste kicks door de speakers. De hardere stijlen geven ons het shot adrenaline die onze batterij helemaal oplaadt. Het is zoveel meer dan muziek alleen. Wat ook voor een flinke dosis energie kan zorgen, is het zetten van een tattoo. Vooral als achter de inkt iets schuilt met diepere betekenis. Een aantal van onze meest dedicated fans liet hun liefde voor de scene vereeuwigen en liet het B2S logo voor altijd op hun lijf zetten. Dit is het verhaal van Roland en Daniëlle die bij Studio Jan in Rotterdam een nieuw hoogtepunt aan hun hardere stijlen carrière creëerden.

Roland luisterde als jongen al naar muziek die ‘net een beetje anders’ was. Hij was er ook bij toen het hardere werk meer populariteit won tegen het eind van de jaren negentig. Zijn huidige liefde voor de hardere stijlen blijft niet beperkt tot één sub-genre: “Wanneer ik dan toch iets moet noemen; Hardstyle, Rawstyle & Hardcore. De eerste wat meer melodisch en voorspelbaar, de tweede ruig en rauw en de derde opzwepend, duister en met een overload aan energie.” Dat Roland de energie zo erg kan waarderen zou te maken kunnen hebben met het aantal verjaardagen dat hij op zijn naam heeft staan. Age is just a number, maar hij brengt de gemiddelde leeftijd van de scene flink omhoog. “Met inmiddels 63 jaar krijg ik zo’n ongelooflijke energy-boost dat ik daar met gemak een stevige nacht of meerdaags festival op draai!”

Waarom een B2S tattoo? Naast expert op het gebied van evenementen bezoeken, is Roland ook lid van het B2S panel. “B2S luistert op gezette tijden naar de signalen van ons panelleden. Signalen die serieus worden genomen en waarmee in voorkomende gevallen ook echt iets wordt gedaan”. Uiteraard heeft Roland buiten het panel om ook een persoonlijke liefde voor de scene en diens evenementen. Aan mooie herinneringen geen gebrek, maar het gaat uiteindelijk om één ding: “Met mijn maatjes op het festivalterrein losgaan, elkaar zien genieten, mooie verhalen maken. Daar gaat het om”. Genoeg reden voor Roland om het nieuwe B2S logo prominent op zijn arm te zetten. Het braille onder het logo staat voor de bijzondere band die hij heeft met een aantal panelleden. Wat het precies betekent? Dat legt hij graag zelf uit op een van de evenementen die hij in de nabije toekomst gaat bezoeken.

Ook Daniëlle is actief lid binnen het B2S panel. Ze blies tot nu toe wat minder kaarsjes uit dan Roland, maar haar liefde voor de muziek is niet minder sterk. Naast passie voor sport is er genoeg ruimte voor muzikale dedication. “Mijn liefde voor de hardere stijlen begon op mijn veertiende. Ik had een vriendin die het graag luisterde en ook mijn broer was te vinden in de scene. Op die manier ben ik er eigenlijk ingerold”. Haar voorkeur gaat uit naar Euforische Hardstyle. Vooral door de leuke melodieën en het mee kunnen blèren met de tekst. “Maar op een festival maakt het me niets uit en ben ik overal te vinden!”

Daniëlle is zeker bekend met de adrenaline die de hardere stijlen opwekt. Dat blijft niet beperkt tot de festivals: “In de auto of thuis krijg ik veel meer energie wanneer ik Hardstyle op zet”. Het sportieve panellid denkt ook een verklaring te hebben voor die spontane explosie van adrenaline: “Dit heeft ook wel te maken met het feit dat bijna elke track wel een herinnering brengt. Wanneer ik daaraan terugdenk, giert de adrenaline door mijn lijf!”

Ook het bezoek aan de tattoo shop zorgde voor een dosis gezonde spanning. Daniëlle’s enkel is het doek voor haar allereerste tattoo. Gelukkig blijkt dat deze stoere actie het gewenste effect oplevert. “Ik betrap mezelf er vaak op dat, wanneer ik lang naar de tattoo staar, terugdenk aan alle mooie momenten die ik heb meegemaakt in deze scene”. Want daar doet ze het voor. De liefde voor de hardere stijlen die, naar eigen zeggen, “vroeg is ontstaan en nooit meer weggaat”. Bij Daniëlle staat geen visuele verwijzing naar de hechte groep vrienden die via het panel is ontstaan. Toch bewijst de achterliggende gedachte dat zij dit net zo ervaart als Roland. “Dankzij B2S is er een hele hechte vriendengroep ontstaan. Deze groep ken ik nu twee jaar en is te beschrijven als familie. We delen lief en leed. En nu ook een tattoo!”

Share:
Other Events

Mailinglist from b2s

Coca ColaHeinekenRed BullDiageo